
מתכונים

גווקמולה

גווקמולה

מרכיבים:
2 יח אבוקדו גדולים נקיים מגלעין
1 בצל סגול קטן קצוץ
10 גרם כוסברה טרייה קצוצה
1 עגבניה חתוכה לקוביות ללא נוזלים
כף שמן חמניות/תירס
1/4 כפית מלח או לפי טעם
חצי מיץ ליים/לימון
1 בצל סגול קטן קצוץ
10 גרם כוסברה טרייה קצוצה
1 עגבניה חתוכה לקוביות ללא נוזלים
כף שמן חמניות/תירס
1/4 כפית מלח או לפי טעם
חצי מיץ ליים/לימון

אופן הכנה:
בקערה מועכים את האבוקדו עם מזלג או מועך תפו״א, מוספים את כל המרכיבים מערבבים היטב.

פיקו דה גאיו
סלסה עגבניות טרייה

פיקו דה גאיו
סלסה עגבניות טרייה

פיקו דה גאיו
סלסה עגבניות טרייה

מרכיבים:
5 יח עגבניות עדיפות לסוג
תמר/מאגי (כ500 גרם) חתוך לקוביות ולסנן מנוזלי העגבניה
1 בצל סגול קטן קצוץ
20 גרם כוסברה קצוצה
25 גרם חלפיניו כבוש/טרי קצוץ
או פלפל חריף ירוק קצוץ
2 כפות שמן תירס/חמניות חצי מיץ ליים/לימון
1/4 כפית מלח או לפי הטעם
תמר/מאגי (כ500 גרם) חתוך לקוביות ולסנן מנוזלי העגבניה
1 בצל סגול קטן קצוץ
20 גרם כוסברה קצוצה
25 גרם חלפיניו כבוש/טרי קצוץ
או פלפל חריף ירוק קצוץ
2 כפות שמן תירס/חמניות חצי מיץ ליים/לימון
1/4 כפית מלח או לפי הטעם

אופן הכנה:
בקערה מערבבים את כל המרכיבים.

פריחולס

פריחולס

פריחולס

מרכיבים:
פחית שעועית שחורה/חומה (400 גרם)
כף מיץ ליים/לימון
3 כפות שמן תירס/חמניות
כף מיץ ליים/לימון
3 כפות שמן תירס/חמניות

אופן הכנה:
בסיר קטן נחמם את השמן נוסיף את הבצל המטוגן עם שאר המרכיבים.
נביא לרתיחה קצרה וסוגרים את האש.
מעבירים בזהירות לבלנדר/מג׳ימיקס/בלנדר מוט וטוחנים בפולסים קצרים לטחינה גסה (לא מרקם חלק) כמו חומוס מסבחה גס 🙂
מעבירים בזהירות לבלנדר/מג׳ימיקס/בלנדר מוט וטוחנים בפולסים קצרים לטחינה גסה (לא מרקם חלק) כמו חומוס מסבחה גס 🙂

אורז עם ליים וכוסברה

אורז עם ליים וכוסברה

אורז עם ליים וכוסברה

מרכיבים:
2 כוסות אורז פרסי / בסמטי
2 כפות שמן תירס / חמניות
1/2 כפית מלח /לפי טעם
3.5 כוסות מים רותחים
חצי כוס מיץ ליים / לימון סחוט
1/2 בצל לבן קצוץ מטוגן
50 גרם כוסברה קצוצה (חצי חבילה)
2 כפות שמן תירס / חמניות
1/2 כפית מלח /לפי טעם
3.5 כוסות מים רותחים
חצי כוס מיץ ליים / לימון סחוט
1/2 בצל לבן קצוץ מטוגן
50 גרם כוסברה קצוצה (חצי חבילה)

אופן הכנה:
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז
מערבבים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט המים והמיץ ליים ומערבבים היטב כדקה.
מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה, מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים, סוגרים במכסה ומגבת מעליו ומבשלים כ-20 דק, לאחר מכן סוגרים את האש ולא פותחים את המכסה 15 דק.
פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג .מוכן!
מומלץ לפזר כוסברה קצוצה מעל 🙂

מרגריטה ליים קלאסית

מרגריטה ליים קלאסית

מרגריטה ליים קלאסית

מרכיבים:
60 מ"ל טקילה
30 מ"ל קוואנטרו (ליקר תפוזים)
30 מ"ל מיץ ליים או מיץ לימון סחוט
קרח
30 מ"ל קוואנטרו (ליקר תפוזים)
30 מ"ל מיץ ליים או מיץ לימון סחוט
קרח

אופן הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, מרסקים ומוזגים לכוס.
אפשר לקשט בפירות 🙂
נהוג לטבול את שפת הכוס במיץ לימון תחילה ולאחר מכן במלח, כדי שיעטר את שפת הכוס.

תבשיל פויו טינגה אותנטי

תבשיל פויו טינגה אותנטי

תבשיל פויו טינגה אותנטי

מרכיבים:
10 גרם שמן צמחי
100 גרם בצל לבן חתוך לרצועות
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אבקת קינמון
כף סוכר
כפית שום פרוס
כפית מלח
כף פפריקה מעושנת
200 גרם עגבניות מרוסקות
50 גרם סלסה ציפוטלה אדובו טחון
(ניתן להוסיף/להוריד מידת חריפות)
100 גרם בצל לבן חתוך לרצועות
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אבקת קינמון
כף סוכר
כפית שום פרוס
כפית מלח
כף פפריקה מעושנת
200 גרם עגבניות מרוסקות
50 גרם סלסה ציפוטלה אדובו טחון
(ניתן להוסיף/להוריד מידת חריפות)

אופן הכנה:
בישול העוף:
1/2 ק״ג חזה עוף חצוי נקי ללא עצמות (לא פרוס).
בסיר מים רותחים עם כף מלח מוסיפים את העוף
ומבשלים כ-30-40 דק.
מוציאים בזהירות ומפרקים עם מזלג את העוף לשערות.
המתכון: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים תבלינים והשום מערבבים 5 דק ואז את העגבניות והצ׳יפוטלה מבשלים עוד 15 דק. מוסיפים את העוף המפורק ומבשלים על אש קטנה כ-10 דק לספיגת טעמי הרוטב בעוף תוך כדי עירבוב עדין
המתכון: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים תבלינים והשום מערבבים 5 דק ואז את העגבניות והצ׳יפוטלה מבשלים עוד 15 דק. מוסיפים את העוף המפורק ומבשלים על אש קטנה כ-10 דק לספיגת טעמי הרוטב בעוף תוך כדי עירבוב עדין

חמוצים מקסיקניים

חמוצים מקסיקניים

חמוצים מקסיקניים

מרכיבים:
1/2 ק״ג גזר קלוף פרוסות
100 גרם חלפיניו כבוש (ניתן להוסיף/להוריד מידת חריפות)
50 גרם בצל לבן רצועות
4 יח שיני שום שבור
5 יח פלפל אנגלי שלם
1/2 כפית אורגנו
כפית מלח
3 יח עלי דפנה
כף סוכר
כפית כוסברה שלם
250 מ״ל מים
250 מ״ל חומץ חום
50 מ״ל שמן
100 גרם חלפיניו כבוש (ניתן להוסיף/להוריד מידת חריפות)
50 גרם בצל לבן רצועות
4 יח שיני שום שבור
5 יח פלפל אנגלי שלם
1/2 כפית אורגנו
כפית מלח
3 יח עלי דפנה
כף סוכר
כפית כוסברה שלם
250 מ״ל מים
250 מ״ל חומץ חום
50 מ״ל שמן

אופן הכנה:
שמים בסיר את כל המרכיבים מלבד הגזר, בצל והחלפיניו.
מביאים לרתיחה ומכניסים את הירקות לבישול של 10 דק.
מצננים ומקררים מינימום 3 שעות! מומלץ לילה במקרר.
מצננים ומקררים מינימום 3 שעות! מומלץ לילה במקרר.

פחיטה קרנה
(אנטריקוט / סינטה / שייטל)

פחיטה קרנה
(אנטריקוט / סינטה / שייטל)

פחיטה קרנה
(אנטריקוט / סינטה / שייטל)

מרכיבים:
600 גרם בשר בקר טרי חתוך
לרצועות דקות
כדאי לבקש מהקצב שיטרח בשבילכם.
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס מיץ לימון
כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כף שמן זית
2 כפות שמן לטיגון
3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים
לרצועות ברוחב 1 ס"מ 1 בצל לבן חתוך לשניים ופרוס לרצועות
1 בצל סגול חתוך לשניים ופרוס לרצועות
8 טורטיות
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס מיץ לימון
כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כף שמן זית
2 כפות שמן לטיגון
3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים
לרצועות ברוחב 1 ס"מ 1 בצל לבן חתוך לשניים ופרוס לרצועות
1 בצל סגול חתוך לשניים ופרוס לרצועות
8 טורטיות

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את השום, הלימון, הכמון, פפריקה מעושנת וכף שמן הזית. מוסיפים את הבשר ומשהים לפחות שעה במקרר.
מחממים במחבת גדולה את השמן לטיגון ,ומטגנים את הבשר בכמה מחזורים (שלושה) עד שהוא משחים יפה מגיע לדרגת העשייה הרצויה שאוהבים 🙂
מעבירים לצלחת ומכסים.
מוסיפים למחבת עוד שמן אם צריך, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הפלפלים.
מטגנים 2-3 דקות ,מחזירים את הבשר למחבת, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך.
את הטורטיות מחממים בזו אחר זו במחבת יבשה, הופכים לצד שני לעוד שנייה. אוכלים מיד או שומרים במגבת מקופלת…
מטגנים 2-3 דקות ,מחזירים את הבשר למחבת, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך.
את הטורטיות מחממים בזו אחר זו במחבת יבשה, הופכים לצד שני לעוד שנייה. אוכלים מיד או שומרים במגבת מקופלת…
